fbpx

Excel árlista importálás

Lehetőség van a kategorizált termékek gyors, tömeges árazására egy Excel árlista importálásával. A művelet egyszerűen, négy lépésben elvégezhető, és nem igényel semmilyen különösebb szaktudást.

Az Excel árlista importálással az egyedileg felvitt termékeken kívül a "központi termékfrissítésű - egyedi árazású" termékek is átárazhatók, még akkor is, ha azok rendelkeznek háttér árral. Ilyen esetben a háttér ár felülíródik az árlistából betöltött árral, és a termék felülárazottá válik.

Árlista feltöltése

Az importáláshoz egy XLS vagy XLSX formátumú táblázatot kell feltölteni, aminek kötelezően tartalmaznia kell egy oszlopban a termékek cikkszámait, ezek alapján lesznek az árak a megfelelő termékekhez betöltve.

Az árlistából a nettó/bruttó ár, a nettó/bruttó kedvezményes ár, a kedvezmény kezdete és vége adatok importálhatók a termékekhez.

Oszlopok kiválasztása

Nincs megkötve, hogy mi legyen a neve az árlista oszlopainak, az importálás során oszloponként kiválasztható, hogy melyikben milyen típusú adat szerepel.

Az árlistában szerepelhet a cikkszámokon és az árakon kívül bármilyen egyéb adat is, de az importálás során csak azok az oszlopok lesznek használva, amelyeknél meg lett adva a benne szereplő adatok típusa.

Az érintett termékek szűrése

Az importálást megelőzően lehetőség van az érintett termékek szűrésére, így elkerülhető, hogy egyező cikkszám esetén olyan termékek ára is módosuljon, amiknek nem kellene. A szűrés elvégezhető kategória, márka vagy ajánlott beszállító szerint attól függően, hogy milyen termékek szerepelnek az árlistában.

Az árlista tesztelése

Az árak betöltését megelőzően sor kerül egy előzetes tesztelésre, így könnyedén áttekinthető, hogy pontosan mi fog történni az importálás során.

A teszt eredménye tartalmazza többek között az árlistában szereplő, de a szűrt termékek között nem található cikkszámokat, a többszörösen szereplő cikkszámokat, de felhívja a figyelmet például azokra a termékekre is, amiknek az ára jelentős mértékben változna az importálást követően, így könnyedén kiszűrhetők és javíthatók az esetleges hibák még az árak módosítása előtt.

Az árak visszaállítása

Minden árlista importálás előtt automatikus mentés készül a termékek árairól, így probléma esetén könnyedén visszaállíthatók az importálás során módosított termékek árai az importálást megelőző állapotra.

További képek a funkció működéséről

Ismerje meg szolgáltatásainkat kötelezettségmentesen

Kérjen ingyenes távbemutatót!

Scroll to Top