fbpx

Főkategória feed import

A Főkategória feed import funkció lehetőséget biztosít arra, hogy a weboldalára egy főkategória teljes tartalma (az alkategóriák és termékek is) automatizáltan, feed segítségével jelenjen meg és frissüljön.

A feed működéséhez két - publikus elérési úttal rendelkező - fájlra (táblázatra) van szükség (XML vagy XLSX) a formátum leírásban megszabott felépítéssel és tartalommal:

  1. Kategóriák: A főkategórián belüli alkategóriákkal kapcsolatos információkat tartalmazó táblázat (kategóriák neve, kategóriák képe, szülő kategóriák, stb.) 
  2. Termékek: A termékekkel kapcsolatos információkat tartalmazó táblázat (cikkszám, terméknév, rövid és hosszú leírás, kép, milyen kategóriában található, stb.)

A termékeket és a kategóriákat tartalmazó fájloknak, táblázatoknak nem kötelező azonos formátumúnak lenniük, tehát az egyik lehet XML, a másik pedig XLSX.

A formátum leírások és példafájlok, illetve az elkészült feed helyességének ellenőrzéséhez használható eszköz az alábbi oldalon található:

A feed-et biztosíthatja egy nagykereskedő, gyári képviselet vagy magyarországi forgalmazó, de a feed-ben szereplő termékek származhatnak akár az üzlet számlázó programjából is.

Fontos, hogy a Főkategória feed import funkció segítségével gyűjtő termékek és azok termékváltozatai, illetve címkék nem jeleníthetők meg a weboldalakon. Továbbá nincs lehetőség termékopciókkal, opciós kiegészítőkkel rendelkező termékek importálására sem.

Scroll to Top